Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, November 9, 2011

Kisah Seram Di Hotel M***** Port Dickson. Pengalamanku

Beberapa hari lepas, aku yang mati akal nak pegi mana buat keputusan untuk balik melake dan culik makanan yang ada kat rumah akakku disana.. Namun hajat tak kesampaian bila akak macam moody .. Jadi sekali lagi pemanduan aku terarah ke Port Dickson..

Hari sudah cukup gelap, tergagau aku mencari tempat yang boleh aku rehatkan badan sekitar Port Dickson.. Dua motel telah aku singgah dan aku tengok fasilitinya.. Namun tidak memuaskan hati..  Lalau ambik keputusan untuk makan dahulu sambil fikirkan mana lagi tempat untuk aku rehat... 

Selepas makan, aku terus mencari tempat yang boleh aku menginap.. Nampak satu hotel besar yang amat gah .. terus menuju ke gate hotel.. Dalam hati aku terfikir "besarnya hotel ni. Mesti rate die mahal neh" Tapi aku cuba jugak untuk masuk.. 

Hotel M***** yang besar namun keadaan kurang terurus

Setiba di depan pintu gate, kete aku yang sebelum ni tak pernah aku set untuk fungsi autolock secara tiba2 terautolock.. Err... seakan tak mahu aku keluar dari kereta.. Namun aku andaikan ini adalah masalah kereta.. Terus aku bukak pintu... Sebelum keluar kereta aku amat yakin yang gear aku dah set ke P (parking), dan handbreak sudah ditarik.. Namun keluar saja dari kete, didapati gear skang berada pada kedudukan D (drive) dan handbreak tak ditarik.. Errr...

Aku tanya pada tukang jaga depan gate.. Mengenai rate hotel untuk malam tersebut.. Tukang jaga suruh aku pegi tanya pada "Kaunter Merah". Sambil kata "jangan pegi block sane-kaunter kuning" Aku terus menuju ke kaunter merah... Serius???!! harganya cuma RM80 untuk satu malam.. Errrr.. Rumah yang dilengkapi katil king size, ruang tamu yg bersofa, dapur yang ada peti sejuk dan peralatan masak.. dan kelengkapan lain.. Pendek kata dah macam apartment. Penjaga kaunter berikan aku kunci dan memberitahu apartment aku sewa kat block depan ( block kuning) . Aku tengok num bilik 13A. 

So aku pun angkat la barang aku ke bilik yang dimaksudkan.. suasananya amatlah sunyi sepi.. Kat parking tadi pun cuma ada beberapa org cina yang aku rasa turut menyewa disitu.. Tak ramai lak... 

Sunyi sepi lorong di paras bilik yang aku menyewa

Depan pintu bilik, aku nak bukak kunci bilik.. Hadoi.. tak dapat la plak... urmm... try punya try.. akhirnya dapat jugak bukak.. Sebaik saja pintu dibuka, aku rasa macam nampak kelibat dua org sedang berdiri didepan balconi.. Tapi tidak jelas sebab lampu rumah belum di buka.. Mungkin perasaan aku saja.. Aku try on suis lampu.. tak menyala la plak.. Terus aku call managment hotel.. Die suruh aku masuk dan cari satu suis sebelah sofa.. Ok, akhirnya jumpe suis tersebut dan rumah sudah cerah.. Namun aku masih tertanya siapakah yang aku nampak di balconi sebaik aku bukak pintu tadi...

Aku masuk toilet... aku perhatikan sekeliling toilet.. rasa seram sejuk.. terus tak jadi mandi.. Walaupun aku rasa badan aku amatlah tak selesa sebab seharian tak mandi... 

keadaan toilet yang agak seram sejuk buatkan niat aku nak mandi terbantut

Rumah ini sangatlah luas.. rasa macam tak kena dengan harga murahnya... Tiba2 aku rasa seram sejum seluruh badan.. aku cepat2 masuk bilik... Namun aku terlupe untuk tutup pintu bilikku...Pintu tersebut terbuka luas.. Aku terus kembali kepintu untuk menutup pintu tersebut.. Ya Allah... apakah yang berada didepan pintu bilik aku?? sekujur tubuh .. berdiri kaku... Cepat2 aku tutup pintu rapat.. Aku kunci bilik... 

Seperti terlihat sekujur tubuh dibelakang pintu bilik aku

Aku cuba lelapkan mata dalam keadaan yang tidak tenang itu.. Katil yang aku rasakan cukup baru mengeluarkan bunyi yang kurang menyenangkan bila aku bergerak.. Seakan2 bunyi org mengerang

Namun rasa tidak tenteram aku menjadi2 bila aku sekali lagi ternampak satu bayang disebelah tingkap... 

walaupun langsir dah ditutup, namun aku seperti nampak bayang2 kelibat dibalik tingkap

Aku terus bangun dan ambik semua barang aku menuju ke kaunter. Orang yang jaga kaunter dengan selamba kata "nak check out? terima kasih" 

Aku start kete dan terus menuju kluar dari perkarangan hotel tersebut.. Namun rasa seram masih menghantui aku.. Kereta aku juga masih nak autolock dengan tibe2.. berkali2... Aku seakan diekori... Teringat pesan seorang kawan masa belajar.. "Jika rasa diekori, lebih baik singgah dimana2 tempat lain sebelum nak ke destinasi yang utama ingin dituju" . Aku terus memandu menuju ke sebuah hotal yang mengadap pantai... Lepak dalam 5 minit.. Tiba2 aku terdengar bunyi pelik... dari dalam hotel... Aku terus memecut kereta menuju highway seremban...

Sepanjang perjalanan.. aku fikirkan kembali apa yang aku lalui sepanjang malam tadi..
  1. Kereta terkunci di depan gate masuk hotel.
  2. Hand break dan gear bertukar 
  3. Mahukan block merah, tapi diberikan block kuning dgn num bilik 13A (rujuk rsit rasmi --->DISINI)
  4. Nampak kelibat dua org di balconi
  5. Nampak sekujur tubuh berdiri didepan pintu bilik.
  6. Katil yang masih elok mengeluarkan bunyi yang tidak menyenangkan.
  7. Nampak seakan bayang-bayang kelibat seseorang
  8. Bunyi pelik di hotel lain dimana tempat untuk singgah
  9. Pintu kereta dua tiga kali autolock sepanjang perjalanan meninggalakn hotel.
Alhamdulillah.. akhirnya aku selamat sampai ke tempat yang aku ingin tuju walaupun otak masih tak tenang...


*gambar sekadar ilustrasi



60 comments:

Sunah Sakura said...

malam tu terus balik ke tak? tido seremban?

mereka juga makhluk Allah...

Mohd Khairi Khadzir said...

wooo ...mst takot gilerrrr............................................................................ nasib baik slmt. alhmdulillah (^__^)

Lelaki Ini said...

takunya!!!!
waaaa...
takut, takut n taku!!!

normala_ali said...

uit tkotnya kalo mala dah nanges dah. heheh.. :P

misskandorian said...

gile ah...rse mcm tau je tmpt tu..serammmmm...

aDisH.sHidA said...

erm......menakutkan..kalau shida mmg x check in dah....

CT NoArIzAh ArIs said...

Assalam... Dulu pernah org kata hotel M tu mmg keras mgkin bukan semua biliklah tapi nasib kamu mungkin tak baik mlm tu dpt bilik yg "tak sepatutnya".

shida anwar said...

baik tido dalam keta kat RnR..huhuhu

Syafiq Ahadin said...

betul ek tempat tu? wooo~~~ seram semacam. meremang bulu dada.

ame elms ! said...

maigod ! scary nya . :O nasib baik kamu keluar cepat , kalau tunggu till esok , apa jadi ya :|

ayie said...

haha marina hotel dah berhantu ke...

aimie amalina said...

aduhaii
kat PD ye
emmm
PD memang banyak kwsn keras jugak
sebab penah dok sane dulu

hayo
alhamdulillah
selamat semuanya..

umie mia said...

pernah dengar hotel M tu mmg agak menyeramkan sebab tu ramai tak nak ke sana ^_^

YAYA AZURA said...

huh..seram..nasib baik boleh keluar dari hotel..
kalau jd cam dlm lirik hotel california lagi naya..^^

Mat Gebu said...

perghh ady...moga lebih berhati2 lain kali...

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Seramnya. -_-

zakeri said...

seram siot........

maszmadi said...

eee seram lah pulak cerita nieh.....
harap2 x jumpa lah hotel macam ni sorang2.. huhu

Cik Bambam said...

roh org bunuh diri dtg ekori ko... huhuuuuuu~ kenapa kau tak teman aku ke masjid ady.. kenapaaaa~



kekekek.. seremmm ler tuh!

MARIA LIZA said...

bila tengok gambar tu cam tau jer kat mana..dan situasai yg sama...pernah lalui perkara yg sama di hotel yg sama..tobat tidak akan jejak lagi...

Faiz said...

perghh seram, ngeri..huhuhu berhati2la lain kali..alhamdulillah selamat

Sis-Lin said...

Baca ayat kursi berzikir byk2 jika rasa x sedap hati/badan/suasana pelik...
Tuhan nak menguji keimanan kita tu...





mereka juga inginkan teman dan intak 'autograf' hehehehehe
*gurau aje :p

zuwaidah said...

hotel marina PD?..hmmmm kena hati2 tak kan tempah bilik di situ nanti.

Cik Puan Zura said...

banyak baca ayat kursi... saya pernah kene tapi kuatkan semangat baca banyak ayat kursi lepas tu alhamdulillah ok...

tapi tempat yang adi pergi ni memang ramai yang dah kene... memang tak boleh nak buat apa.. kenapa org tu bagi blok kuning ya... blok tu memang yang berhantu...

fRaMe+LenSeS said...

Cam ngeri ja dengar.

sha my heart said...

menyeramkan..
banyak pula hotel yg berhantu ni ya.

ingatkan cerita ni cerita gurauan.

mas saari said...

erk!! kalau Mas memang dah tak sewa dah hotel tu kalau dah mula2 sampai macam2 yang aneh berlaku! huhuhuuu

Cik Apa Saja said...

ada dengar pasal hotel ni ber'masalah'...pernh dlu nk sewa hotel ni mse wt rmbngn nk g PD lepas trial stpm...rmai xstju....sbb hal cenggini la....xsngke plak btol ek cite ni......

TeAqArH said...

penah pegi...ptot la pegi tu rase seram aje...serious hati x tenang..tp alhamdulillah..x kene kacau..ngerinye...

Bidadari Syurga said...

marina baykah.... huhuhuhu... tak sanggup baca ittew penakut banyak...

NOR REHAN @ IZAN @ IBU said...

Pernah kena gak kat situ...nape management tak buat apa2? saya ada gi PD tahun lepas tp tak perasan tempat tu ada lagi ke tak...kena panggil uncle seekers...hehehhe...

kiera'sakura said...

Alhamdulilah x jd pape... seram nye...

Norasiah Nasir said...

naik bulu roma..

Norasiah Nasir said...

seramnyerr

Syahir Ramli said...

hotel marina la tu...umang ai...soram sojuk sey bco....

Ainul Hayat said...

Mujur tak apa-apa.

Iffah Afeefah said...

ingt abg main2 je ngn cter ni

wahhh seram

unnie said...

hotel marina tu memang berhantu dari dulu lagi..my friend said before dia ajak main kejar-kejar lagi kat situ..bertuah betoi antu2 ni..hihi..anyway,best tau ada pengalaman2 camni..bkn senang kena bg yg susah nak kena nih..

Citarasa Rinduan said...

subhanallah..
rasa seram sejuk lah ady..
ditambah kamu masukkan gambar yang gitu2..

fuhhhhhhhhh

udin said...

hoho.. seram seyh.. nasib baek xjadi apa2..

Oh Oeya said...

erkkkk!!

Wangi74 said...

Fuhhh..kalau makcik sampai gate jek dah pusing balik..makcik kalau hotel tak ramai orang..mmglah tu psl selalu kalau sewa hotel buat survey sellau memalm2 tgk occupancy hotel mcmmana..Marina PD tu mmg..

Rozuan Ismail said...

seram lor.nape la dia nak ganggu?

Miss Lady Iena Nazir said...

ini baru serammmm!

Cik Azizah said...

serius ke abg ady?? jijah duk pee dee tak pernah pulak dengar begitu..hotel marina tu memang dah lama di tinggalkan. anak Tun Mahathir punya hotel.huhuhu seram giler citer ni. memalam xnak lalu kat marina lagi lah..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ishh menakutkan pengalaman ady.LM pernah byk kali gak kena benda pelik2 ,masa kat hotel.tp tak la seteruk ady

CiKaLi said...

haiyoo.. scaryy.. @-@

Cik tikah said...

seramnya. kalau dh tgok hotel mcm tuh, mmg x tido dh kat situ =.='

Kumbang Jingga said...

sy amat pasti hantu itu perempuan..dia nk kacau adybudika sbb ady sgt hensem hehehehe

is_isaac said...

seram giler..naik bulu roma time baca,huhuh

Othman Juliana said...

years back, M Hotel dibina sbb Maritime exhibition buat kat PD. Lepas dah tukar lokasi, M Hotel jadi kurang sambutan. Blok hotel byk pulak,.. tempat lama sangat kosong,..

Ingat memang dah tutup terus dah.

Anonymous said...

penah tidor sana yg mengadap jalan besar...nasib baik ok je...

h A n Y S said...

baca je pon dah meremang bulu roma, apatah lg face situasi tu..

Hunny Kitty said...

marina pd nih...blok kuning tu mmg 'bahaya' la bro...huhuhuhuhuuhu...

pernah duduk sana 3 kali...3 kali kene tapi leh tahan lagik..redah je sebab ada member.

lagi satu nak mintak permission sharing is caring cerita bro ni ngan member2 boleh?

Hunny Kitty said...

terima kasih bro

maszull said...

assalamualaikum ady....amat2 menyeramkan hotel tu apakah nama hotel tu ek boleh buat panduan menakutkan jer...

.*.WiE.*. said...

Menyeramkan lah hotel ni.. Thanks Ady, boleh jadi panduan buat sesiapa yg bercadang nak bercuti ke PD.

LUTFI SYAFIQ said...

menarik. haha. jom seekers

Anonymous said...

Sy rase , sy pnah duduk bilik yg same ! Mmng menyeramkan .

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.