Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, February 26, 2011

Pengumuman Bonus 7.5bulan gaji oleh Media Prima dan sape2 nak suh aku belanje??

Dua hari lepas Pihak Media Prima telah mengumumkan pemberian bonus kepada staffnya yang selama ini bertungkus lumus memastikan syarikat penyiaran ini terus berkembang dan terus berkembang ...

Melalui pengumuman itu, didapati bonus maksimum yang diberikan adalah 7.5 bulan gaji... Dan minimunya adalah 4bulan gaji.. So sape2 ade kenalan dari staff media prima tu...inilah masanya nak mintak diorg belanje... heheheehehh

Berikutan itu macam2 plan yang media prima cuba aturkan untuk semua yang ingin menguruskan duit diorg yang berlimpah ruah itu ... Dah la dua bulan lepas semua sibuk uruskan esos masing2..huhuhuhu... So antara planning yang telah diorg rangka adalah seperti berikut ...

*Plan seperti ini rasanya boleh dicontohi oleh lain2 syarikat yang berniat menjaga hal2 stafnya :)

Apa yang aku nak tegaskan kat sini.. Dah ada duit lebih tu..jangan tau nak enjoy jer.Plan elok2...jangan nanti bila ada kecemasan, tak tau nak korek kat ner..Errr sebenrnya aku menasihati diri aku sendiri gak..errr...Almaklumlah aku nie terkenal dengan sifat boros aku..huhuhuhu

Dan buat sesiapa yang nak suh aku belanje tu...Aku tak leh belanje!! sebab aku kan bukan staff yang baik..ahahahahaha..lagipun staff yang selalu timbulkan masalah dan sakit2 macam aku mana la org nak kasi bonus kan :P

Dah2..gi cari org lain...Dengar kata sape2 keje bank lagi DASYATTTTTTTTTTT...So jum kita serang pekerja dalam industri perbankan :P


18 comments:

muyyaQ said...

bank rakyat bonus 13 bulan gaji.

AdyBudika said...

jum2..kita serang bak rakyat!!!~~~~

ROROI said...

jom!!! byk tuuuuuuu...13 bulan haaaa

AdyBudika said...

roroi..bukan hang keja bank rakyat ka???

Muslimah Optimis said...

simpan duit untuk kawen la abang soleh..haha..jangan lupa jemput na...

AdyBudika said...

eh...ni aimaaa kan?? betol??? hehehe..yang tu lom fikir..tapi ade gak la menyimpan :)

Cik Z@i Pen@nG said...

dasat tu 7.5 bln...
13 bln lg dasatttttttttt...

xyah keja setahun nih...hehehe...

AdyBudika said...

ahhaha..tau takpe zai..bionus bersamaan setahun lebih tu :P

Sunah Mohammad said...

ehem ehem...cepat la abang, saya tunggu froggy ni..belanja froggy cepat! hahaha~

AdyBudika said...

ahahahhaha..sunah..yg tu kene masuk contest :P

Sunah Mohammad said...

alaaaaa....kan da masuk! hish..yang tu lain, yang ni lain pulak..hahaha~

AdyBudika said...

errr..bag tak dapat bonus..errrr

shahjiehan said...

gath KBU, bro sponsor BBQ!! hahaahha... yeyeh!

AdyBudika said...

jihan...ahaahahhaha :P

Nana said...

apa lagi...
wat contest la..
derma sket kt kitaorang hehehe

Woofer Storm said...

btul kata nana tu bro,buat contest pun ckup la..heeee tpi pastikan kali ni sy menag k..eheee

cool^^

... said...

as salam..
ya~ buat contest~
kami mahukannya~

:)

ROROI said...

aku mana gheja lg..dok blajaq lg ni! perabeh duet kerajaan lg( JPA)..haha